Путин призна, че Русия в мечтите му е ефективна, могъща и самостоятелна

Руският президент Владимир Путин призна, че Русия в мечтите му е ефективна, могъща и самостоятелна, предаде ТАСС.

„Тя трябва да бъде самостоятелна, могъща, ефективна, съвременна и устремена към бъдещето“, изброи Путин характеристиките, които притежава на Русия в мечтите му. Той добави, че тя също така трябва да бъде страна, „в която е комфортно, приятно и престижно да се живее“.

Руският президент заяви, че патриотизмът е един от основните компоненти на руското самосъзнание, при това, за разлика от редица европейски страни, в Русия това чувства не се е изгубило.

„За Русия, за руснака е много важно чувството на патриотизъм, чувството за национална идентичност – това, което в някои европейски страни са загубили за съжаление. Но ние го имаме вътре у нас, при нас това е в сърцето – любовта към Отечеството“, каза руският лидер.

Той изрази увереност, че „един от основните компоненти на националното ни самосъзнание, една от ценностите и идеите – това е патриотизмът“. Путин припомни думите на Дмитрий Лихачов за това, че патриотизмът коренно се различава от национализма. „Национализмът – това е омраза към други народи, а патриотизмът е любов към собствената родина“, каза руският президент.