Путин поздрави руснаците по случай Рождество

Руският президент Владимир Путин поздрави православните християни, всички руски граждани, празнуващи Рождество Христово, съобщиха от пресслужбата на държавния глава, предаде РИА Новости.

„Този празник ни дарява с радостно настроение, пробужда най-светли чувства и помисли. Обединява ни около идеалите на добротата, любовта и милосърдието. Тези непреходни ценности играят особена роля в историята на Русия, в продължение на векове се явяват духовна и нравствена опора на обществото“, се казва в поздравлението на руския президент.

Путин подчерта, че в наши дни Руската православна църква и другите християнски конфесии в Русия продължават традицията на отговорната си служба, помагат на хората да придобият вяра, укрепват ги в жизнения им път. Руският президент  отбеляза ролята на християнските конфесии в Русия във възпитанието на подрастващото поколение, в укрепването на институцията на семейството, майчинството и детството, в хармонизирането на междуетническите и междурелигиозните отношения. По думите му, подобна значима и сериозна дейност заслужава дълбоко, искрено уважение.

„Пожелавам на православните християни, на всички граждани на Русия, празнуващи Рождество Христово, щастие, мир, успехи в благите дела и в начинанията“, добави руският държавен глава.