Путин подкрепи първия диалог между Киев и федералистите

Президентът на Русия Владимир Путин приветства „първите контакти между киевските власти и федералистите с цел установяване на пряк диалог, в който трябва да участват всички заинтересовани страни”. Това съобщи пресслужбата на Кремъл.

„Русия призовава към незабавно прекратяване на наказателната операция в югоизточна Украйна, а с това и насилствените методи, да оттегли войските и да реши натрупаните проблеми по мирен път”, се казва в съобщението.

От Кремъл съобщиха, че Путин е дал нареждане да бъдат върнати войските, които наскоро провеждаха военни учения в Ростовска, Белгородска и Брянска области, в местата на постоянна дислокация.

„Във връзка с приключване на планираната пролетна фаза за подготовка на войските, предвидена за тяхното предислоциране и проведена основно на полигоните на Ростовска, Белгородска и Брянска области, Владимир Путин даде наредба на главнокомандващия Сергей Шойгу, да върне войските, участващи в ученията по местата за постоянна дислокация и да продължат ученията за бойна подготовка на полигоните”, съобщиха от Кремъл.