Путин подари кученце от породата хъски на момиче от Хакасия

Руският президент Владимир Путин подари на момиченце от Хакасия куче от породата хъски по случай Нова година, съобщиха от пресслужбата на правителството на републиката, предаде РИА Новости.

Дванадесетгодишната Олга Марущенко е написала писмо до руския президент с молба за подарък. Семейството на момичето е пристигнало от Казахстан в Хакасия наскоро и живее в жилище под наем. В писмото си детето разказало колко силно мечтае за синеоко хъски, но семейството му не може да си позволи толкова скъпо куче.

Оля обещала на руския президент много добре да се грижи за кученцето, тъй като това е голямата й мечта. „Обещавам, че ще се уча много добре. Мама знае, че ви писах, но не вярва, че ще прочетете писмото ми. Но аз все пак се надявам и вярвам, че ще го прочетете…“, пише момиченцето в писмото си до руския президент.

„Отчитайки успехите на момичето в училище, творческите му способности, както и социалното положение на семейството му, президентът на Руската федерация възложи задачата да бъде връчен от негово име подарък на Оля и по-малката й сестра“, съобщиха от пресслужбата на правителството в Хакасия.

В петък упълномощеният представител на държавния глава на републиката Михаил Побизаков по нареждане на руския президент връчи кученце от породата хъски на Олга Марущенко.