Путин обеща на индийския премиер да пробва йога

Президентът на Русия Владимир Путин се срещна с индийския премиер Нарендра Моди в кулоарите на срещите на БРИКС и ШОС.

Моди благодари на Путин, че Русия е подкрепила в ООН индийската инициатива за учредяване на Международния ден на йогата (21 юли), предаде ТАСС.

В отговор руският президент обеща, че ще опита да се занимава с йога, доколкото му позволява спортната подготовка. С доста неща съм се занимавал, но не и с йога. Ще видя какво съм в състояние да направя, в зависимост от равнището на спортната ми подготовка, каза Путин, цитиран от БТА.

Той добави, че като гледа човек истински йоги, му се струва, че не е възможно да се постигне такова съвършенство и именно това го спира.

На срещата с Моди Путин каза, че започва процес на присъединяване на Индия към ШОС като пълноправен член на регионалната организация.

Руският лидер отбеляза, че на срещата на БРИКС предстои да се определи дългосрочна стратегия за икономическо партньорство и да се даде старт на практическата работа на Банката за развитие и на Пула на условните валути.

Китай приветства евентуалното повишаване на статута на Индия в ШОС, каза висш китайски дипломат и изрази надежда, че на предстоящата среща на високо равнище на ШОС членките на тази организация ще подкрепят молбата на Делхи. Индия е със статут на наблюдател в ШОС.

novini.bg