Путин: Не бива да се допуска в Русия ситуация с мигрантите, подобна на тази в ЕС

Не бива да се допуска в Русия да се създаде ситуация с нелегалните мигранти, подобна на тази, която се наблюдава в момента в Евросъюза, заяви руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

„Сериозно внимание изисква ситуацията с незаконната миграция. Това е комплексна задача и всички органи на държавната власт в рамките на правомощията си трябва да я решават“, каза Путин.

„С вас виждаме какво става на границите на Евросъюза. Ние нямаме такъв сериозен проблем, слава богу, включително и благодарение на вашите усилия. Но не бива да се допуска нещо подобно да се случи и у нас, макар да разбираме, че нашият проблем е сериозен: у нас има милиони мигранти, най-вече, разбира се от републиките от бившия Съветски съюз“, посочи той.

По думите на руския президент „трябва да се направи така, че хората да живеят в нормални условия, да се трудят там, където ги вземат на работа, за да спазват законите на Руската федерация и традициите на народите, сред които живеят“.

„Така, че да не създава проблеми на пазара на труда у нас вътре в Русия, да не предизвиква раздразнение сред гражданите на Руската федерация. Това е много тънка, специфична, но изключително важна работа, и в сферата на икономиката, и в сферата на социалната стабилност“, отбеляза Путин.

„Моля да бъде осигурено тясно сътрудничество между всички заинтересовани структури и оперативно решаване на въпросите, свързани с разкриването и пресичането на нарушенията на реда в дадената област“, каза още руският президент.