Путин: На ученията ВС на РФ потвърдиха готовността си да гарантират сигурността на страната

Личният състав на ВС на РФ в хода на военните учения в Южен военен окръг се представи отлично, военни действат професионално и са готови да гарантират сигурността на Руската федерация по южните й граници, включително и в Крим, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

„Личният състав се представи от най-добрата си страна, действа професионално и потвърждава готовността си да гарантира сигурността на Русия в югозападно стратегическо направление, включително и полуостров Крим“, заяви Путин по време на видео конференция с командващия частите на руските въоръжени сили с участието на министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Путин също така заяви, че практиката на провеждане на внезапни проверки на руските въоръжени сили (ВС) трябва да продължи, тъй като тя е доказала, че работи добре.

Внезапната проверка на бойната готовност на войските от Южния военен окръг, редица съединения на Въздушно-десантните войски и Военно-транспортната авиация започна в понеделник сутринта. Министерството на отбраната на РФ съобщи, че в маневрите участват до 8,5 хил. военни, 900 единици военна техника, 200 самолета и хеликоптери и 50 кораба.

В ученията приемат участие и силите и средствата на Централен военен окръг, заявиха още от ведомството.