Путин: Нашата армия не застрашава никого, но е в състояние да гарантира сигурността на страната ни

Руският президент Владимир Путин днес отново изрази недоумение по повод неспокойните реакции на Запада към военните учения на руската армия, предаде ТАСС. Путин говори на среща с трудещи се от завода „Автодизел“ в Ярославл, където откри серийно производство на газови двигатели.

„Нашата армия не застрашава никого – заяви Путин. – Искам още веднъж да подчертая това, за да чуят всички. Тя е боеспособна, станала е съвременна и високоефективна. В пъти са увеличени тренировките и ученията, включително внезапните проверки, които по някаква причина безпокоят нашите партньори, условно наречени така. Когато те провеждат учение, ние не се безпокоим, а те незнайно защо веднага започват да нервничат. Стават едни такива нервни. Ние трябва надеждно да гарантираме сигурността на собствената си страна и народ. Армията ни е в състояние да го направи.“

Путин разкритикува и политиката на санкции срещу Русия: „Всички тези санкционни ограничения не се формулират от гиганти на мисълта. Не са големи интелектуалци тези, които предлагат такава форма на взаимодействие в световната икономика. Но те и не страдат от пълна идиотия. Затова ако ние произвеждаме високотехнологични и конкурентоспособни стоки за световния пазар, никакви ограничения няма да помогнат на никого“, каза руският президент, цитиран от БНР.