Путин и Камерън заявиха необходимост от съвместна борба срещу тероризма

На срещата на върха на Г-20 в Анталия руският президент Владимир Путин и британският премиер Дейвид Камерън заявиха необходимост от съвместна борба срещу тероризма, предаде ТАСС.

„Последните трагични събития във Франция показват, че трябва да се обединим в борбата срещу злото, нещо, което трябваше да направим много отдавна”, каза Путин по време на разговора си с Камерън.

На свой ред британският премиер изрази съболезнованията си във връзка с катастрофата на руския самолет в Египет. ”Срещаме се след отвратителните атаки в Париж и е ясно, че трябва да работим заедно срещу Ислямска държава, която е заплаха за нас, заплаха за Русия, заплаха за целия свят”, заяви Камерън.

Той изрази увереност, че в хода на срещата ще има възможност да бъде обсъдена и ситуацията в Сирия. Руският лидер също благодари за информацията, предоставена от Великобритания.

По-рано днес Камерън заяви, че британските ВВС трябва да участват във въздушните удари срещу позициите на терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия.