Путин и Абдел Фатах ас Сиси обсъдиха възможността за възобновяване на полетите на руските самолети в Египет

Президентите на Русия и Египет Владимир Путин и Абдел Фатах ас Сиси са провели днес телефонен разговор, в който са отбелязали важността на създаването на всички условия за възобновяването на полетите на руските самолети в Египет, съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предаде РИА Новости.

„Отбелязана бе важността на създаването на всички необходими условия за възобновяването на полетите на руските самолети в Египет и туристическия обмен“, се казва в съобщението.

Най-голямата катастрофа в историята на руската и съветската авиация се случи на 31 октомври 2015 г., когато самолет Airbus A321 на авиокомпанията „Когалимавия“, извършващ полет от Шарм еш-Шейх до Санкт Петербург, се разби в Синай. В катастрофата загинаха всички 217 пътници и 7-членния екипаж. Според представителят на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия Александър Бортников катастрофата на А321 в Синай е в резултат на терористичен акт. Полетите на руските самолети в Египет, както и туристическият поток от РФ в арабската република бяха преустановени, припомня РИА Новости.