Путин има намерение да отвори сметка в банка «Русия»

Президентът на Русия Владимир Путин има намерение да отвори сметка в банка «Русия», която беше подложена на санкции от страна на американски представители, съобщи ИТАР-ТАСС. Владимир Путин обяви това свое намерение днес на заседанието на Съвета за сигурност на РФ, след като изслуша доклада на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, който поясни ситуацията за въведените санкции срещу Русия от Вашингтон.
«По отношение на финансовата институция, до колкото разбирам, това е банка от среден клас. Досега не съм имал в тази банка сметка, но в понеделник задължително ще отворя една банкова сметка там», поясни и обеща Путин.
Относно санкциите в общ план, Владимир Путин заяви: «По отношение на първия случай – американските санкции, както и по отношение на втория случай – санкции от Украйна (въвеждане на визов режим за Русия), смятам, че на този етап трябва да се въздържим от ответни мерки».
Напомняме, че по-рано днес САЩ въведе санкции на банка „Русия” и редица други руски банки, като платежните системи Visa и MasterCard блокираха картовите транзакции. Мотивите на САЩ бяха – редица личности, сред които е съсобственика на банка „Русия“ Юрий Ковалчук, който е и притежател на 30.3 % от акциите. По тяхно мнение, Ковалчук е персонален банкер на големи руски чиновници, включително и на държавния руски глава.