Путин: За руснаците е много важно да носят съзнанието за единен народ

Ако си спомним за историята, е лесно да се убедим в това, че Русия е печелила ярки победи във времена, в които е била единна, напомни руският президент в словото си на форума на активните граждани „Общност“.

Руският президент подчерта, че е важно руснаците винаги да осъзнават себе си като единен народ, без това да означава да мислят еднакво, предаде РИА Новости, цитирана от „Руски дневник“.

“Ако се вгледаме в историята, ще се убедим в това, че когато сме били единни, винаги сме печелили ярки победи. Когато сме били разединени – сме се сблъсквали с трагедии, разпад , с нещастията и страданията на милиони наши граждани. Ето затова е толкова важно да имаме съзнанието за единен народ, независимо от цялото наше разнообразие“, каза Путин.

„Това е много важно за всеки народ, а за такава сложна и многообразна страна, каквато е Русия, с нейния състав от много националности и много религии, е  необходимо да поне веднъж в годината да спрем и да си спомним какво и кога се е случвало с нас, с какво са свързани нашите победи и триумфи, и с какво – пораженията и трагедиите“, добави руският президент.

„Но, разбира се, това единство не означава еднообразие на мисли и възгледи относно  проблемите, бъдещето на страната и нейния път на развитие. Важно е само да разбираме, че в основата на всякакви спорове, дори и остри, трябва да стои едно – любовта към Отечеството, стремежът  да го направим по-силно, по-мощно, по-ефективно, а животът на хората – по-добър“,  подчерта Путин.

В срещата на форума участваха най-изявените представители на неправителствени организации , доброволчески движения, младежки и студентски асоциации.