Путин за политиката на РФ: руската мечка не желае в чужди земи

Президентът на Руската Федерация  отбелязал, че след разпадането на СССР страните от Запада решили, че може да не се съобразяват с Русия , която е претърпяла трансформация в хода на разпадането, затова започнали да вършат „всичко, което поискат, без да съблюдават никакви правила“.

„В този случай аз винаги си спомням това, което са говорили по този повод древните. Помните ли забележителната сентенция: „ Това, което е позволено на Юпитер, не е позволено на бика“. Но ние не можем да се съгласим с такива формулировки. Може на бика да не е позволено, но искам да ви заявя, че „мечката няма да иска разрешение от никого“, – казал Путин, отговаряйки на въпроси на участниците в дискусионния клуб „Валдай“.

„Въобще тя у нас се смята за хазяйка на тайгата и не смята, аз зная точно, да преминава някъде в други климатични зони, там няма да й бъде уютно. Но своята тайга тя на никого няма да даде, аз мисля, че това трябва да се разбира“,- добавил той.

Засягайки въпроса за провеждането на  референдума в Крим, президентът на РФ напомнил, че това решение е взел абсолютно легитимен представителен орган на властта – Парламентът на Крим, избран по украински закон преди няколко години и изразил удивление, че в ситуацията за независимост на Косово бялото е било наречено бяло, а при аналогична ситуация с Крим – черно.

 
РИА Новости
http://ria.ru/politics/20141024/1029951137.html#ixzz3HGUsvL00