Путин: Действията на легитимното правителство на Крим се основават на нормите на международното право

Предприеманите от легитимното ръководство на Крим стъпки се основават на нормите на международното право и тяхната цел е защита на законните интереси на населението на полуострова. Това заяви президентът на Пусия Владимир Путин в телефонни разговори с премиер-министъра на Великобритания Дейвид Камерън и канцлера на Германия Ангела Меркел, предаде ИТАР-ТАСС.

От пресслужбата на Кремъл уточняват, че руският президент е обърнал вниманието на събеседниците си на липсата на каквито и да е действия от страна на днешните власти в Киев за ограничаване на самоуправството в самата столица и други региони на ултранационалистическите и радикалните сили.

В хода на преговорите е продължено обсъждането на ситуацията в Украйна и въпроси, свързани с предстоящия на 16 март референдум в Киев.

„Въпреки различията в оценките на случващото се е изразена обща загриженост за деескалиране на напрежението и нормализация на обстановката”, – отбелязва Кремъл. Договорено е продължаването на тесните работни контакти, включително на ниво министри на външните работи, допълва пресслужбата на Кремъл, по данни на ИТАР-ТАСС.