Путин в програмна реч: Американската ПРО е безсилна пред нашите ракети!

Трябва да осигурим по-добър живот на всеки един човек. Трябва да преобразим нашите села и градове, обърна се към депутатите от двете камери на парламента президентът на Русия.

Москва има потенциал.

В това бе категоричен президентът на Русия президент Владимир Путин в  програмна реч пред депутатите от двете камари на парламента. Изявата на държавния глава от първия ред проследяваха и водачите на традиционните вероизповедания в Русия.

Традиционното обръщение на държавния глава пред парламентаристите тази година, изборна за Русия, бе в сградата на Съвета на федерацията, в московския Манеж. Сградата е от 1817 г. и първоначално е била казарма, напомнят световните агенции.

„Ние трябва да осигурим по-добър живот на всеки един човек. Ние трябва да преобразим нашите села и градове. Това, разбира се, изисква средства и федералният бюджет ще подкрепи иновативните проекти на местните власти“, каза още руският президент. „Нашата цел е ръстът на брутния вътрешен продукт да достигне 7% годишно, а средната продължителност на живота на руските граждани да задмине 80 години към края на идното десетилетие“, посочи още още стопанинът на Кремъл пред законодателите. Държаният глава призова депутатите и правителството да подготвят проекти за развитие на автомобилната и железопътната инфраструктура.

„Ние започнахме да проучваме Арктика. Нашите ледоразбивачи стават все по-качествени и нашият флот в Северния ледовит океан е най-добрият в света“, продължи Владимир Путин.

В изказването си държавният глава се спря и на здравеопазването. „Предлагам да се създаде национална програма за превенция на онкологични заболявания. Не можем за говорим за здрава нация, когото хиляди хора дишат мръсен въздух. Ние трябва да пазим нашата природа“, каза още Путин. „Децата ни искат силна и развита Русия. Световни експерти признават, че нашата система за начално образование е сред най-добрите в света. Училището трябва да подготвя си възпитаниците към предизвикателствата. Знанията и уменията са ключов фактор децата ни строят и пазят силна Русия“, посочи още Путин и предложи пакет за развитие на технически ВУЗ-ове. „Ние трябва да пазим нашите таланти и да привличаме чужди. Ето защо аз предлагам да се разработи по-лесна процедура за придобиване на руско гражданство“, каза лидерът.

„Ние трябва да станем страна на неограничените възможности“, призова още Путин. „Американската система за противоракетна отбрана (ПРО) е безсилна пред нашите ракети“, заяви Путин по отношение на разполагането на системите за прехващане в Европа, Япония и Южна Корея. „Нашите специалисти разработиха такава технология. Такива оръжия все още няма нито една армия в света. Е, може би ще има някой ден. Но дотогава нашите момчета още по-съвършени ракети“, каза върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили.

„Ние призовавахме за диалог САЩ и НАТО, но никой не ни чу. Чуйте ни сега“, каза още той и показа новите оръжия, наречени „Авангард“. „Ние притежаваме и хиперзвуково оръжие. Но никога няма да употребим сила първи. Ако обаче някой удари с ядрено нас или наш съюзник ние ще отговорим на мига със същото и последиците ще са трагични“, посочи още върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили.

източник: http://epicenter.bg