Путин: Въоръжените сили на РФ показаха в Сирия далеч не всичките си възможности

В хода на операцията в Сирия руските въоръжени сили са използвали далеч не всичките си възможности: има допълнителни средства, и ако се наложи, те ще бъдат използвани, заяви руският президент Владимир Путин на тържествената вечеря по случай Деня на работника в органите за сигурност в Кремъл, предаде РИА Новости.

„Ние виждаме как ефективно работят (в Сирия) нашите пилоти, разузнавачи, как ефективно те координират усилията помежду си, при това разнородни – армията, флотът и авиацията използват най-съвременно оръжие. Искам да отбележа, че това съвсем не са всичките ни възможности. Ние далеч все още не използваме там това, с което разполагаме“, заяви президентът.

„Ние разполагаме с допълнителни средства. Ако се наложи – и тях ще използваме“, допълни Путин.

„Ситуацията в света е сложна. Напрежението в Близкия изток нараства, както и в редица други региони в света. Терористите открито обявиха война на цивилизацията, на цялата световна общност. Действията и плановете им носят пряка заплаха и за нашата страна“, отбеляза руският държавен глава.

Сега Въоръжените сили на Русия водят борба с бандитите на фронта, унищожават инфраструктурата им, лагерите и базите им в Сирия, каза още Путин.

„Отново ще подчертая: тези решителни стъпки трябва да бъдат свързани и координирани със също толкова упоритата работа на всичките ни спецслужби. Става дума за разкриването на плановете на терористите, за пресичането на опитите на терористичните и екстремистките групировки да активизират подривната си дейност на територията на Руската федерация“, добави той.