Путин възложи задачата да се попълнят запасите от средства за защита на населението от ядрени заплахи

Руският президент Владимир Путин постави задача да бъдат попълнени запасите от средства за индивидуална защита на гражданите от ядрени, химически и бактериологични заплахи. Това той заяви на заседание на Съвета за сигурност на РФ, предаде „Интерфакс“

„Следва да се проведе опис на индивидуалните средства за защита на гражданите, да се определи кои от тях са морално и технически остарели, и да се изработят мерки за попълване на запасите от такива средства със съвременни образци“, заяви руският президент.

Той подчерта също, че разработката и производството на нови средства за защита трябва да се осъществява „само на родна база“. Путин добави, че за тази цел в Русия има „добри технически основи“.

Руският държавен глава постави също така задачата за защита на населението от заплахи, подобни на аварията в японската Фукушима. По думите му, преди всичко е необходимо да се гарантира безопасността на ядрените съоръжения, както и на предприятията, в които се съхраняват, произвеждат или използват опасни радиационни, химически, биологични вещества и материали.