Путин: ”Време е да се доверите на Русия за общ фронт срещу тероризма“

Италианският вестник “La Stampa“ отпечата част от изказването на руския президент Владимир Путин от последното издание на дискусионния Валдайски клуб, който се проведе на 24-27 октомври, съобщи ТАСС в неделяПубликацията със заглавие “Време е да се доверите на Русия за общ фронт срещу тероризма“ е посветена на

“Задавам си въпроса – къде са резултатите от борбата с тероризма и екстремизма? На отделни места резултати има, но в глобален план – няма, а заплахите нарастват. Ние помним еуфорията на Запад, когато започна арабската пролет. Къде са сега тези бравурни маршове“, казва руският президент, предадено от La Stampa.“Според нашето разбиране, истинското лидерство днес се заключва не в измислянето на ефимерни заплахи и спекулациите с тях, а в това да видиш реалните проблеми и да съдействаш за обединението на държавите за тяхното разрешаване. И именно така разбира днес своята роля Русия“, се казва в публикувания текст.

В материала се споменават още думите на Путин, че сегашната система за международни отношения “постоянно се тресе“, а принципите в политиката и икономиката се променят в угода на “силните на деня“. Освен това, в публикацията се отделя внимание на неспособността на НАТО да се адаптира към новите условия в света, където тероризмът е основна заплаха за световния ред.

Източник: „Руски дневник“