Путин влезе в топ 100 на най-влиятелните хора в света, според „Тайм“

Руският президент Владимир Путин отново влезе в Топ 100 на най-влиятелните хора в света на списание „Тайм“ (Time), съобщи РИА „Новости“

Изданието разделя списъка на няколко категории – „Титани“, „Новатори“, „Дейци на изкуството“, „Лидери“ и „Кумири“. Путин е в класацията на „Лидерите“.

В списъка на най-влиятелните лидери влизат още британският премиер Тереза Мей, министър-председателят на Индия Нарендра Моди, лидерът на демократите в Сената на САЩ Чак Шумер, президентът на САЩ Доналд Тръмп, сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън, основателят на портала Уикилийкс Джулиан Асанж, шефът на ФБР Джеймс Коми, лидерът на Северна Корея Ким Чен-Ун, президентът на Филипините Родриго Дутерте, както и турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Специално за списанието за всеки политик е написан очерк. Авторът на текста за Путин е бившият президент на СССР Михаил Горбачов. Според него Путин „е преуспял в стабилизирането на обстановката, запазването на руската държава и усилването на икономическите ѝ позиции“. „Убеден съм, че Русия може да успее само по пътя на демокрацията. Русия е готова за политическа конкуренция, истинска многопартийна система, честни избори и системна ротация на правителството. Това трябва да се определя от ролята и отговорността на президента“, пише Горбачов.