Путин: Антируската насоченост на НАТО се откроява все повече

Действията на НАТО са насочени към подкопаване на паритета, но Русия няма да се поддаде на милитаристичната отрова. Това заяви руският президент Владимир Путин в четвъртък на среща в Москва с руските посланици и постоянни представители на РФ, предаде ТАСС.

„Антируската насоченост на НАТО се откроява все повече днес и алиансът не само търси в поведението на Русия потвърждение за своята легитимност и целесъобразност, но и предприема реални стъпки на конфронтация с нас“, каза той.

Той обърна внимание на това, че „рязко се е увеличил броят на военните учения, в това число в Черно и Балтийско море“. „Постоянно ни обвиняват за това, че осъществяваме някаква военна активност. Къде? На своя територия“, заяви руският президент. „Това, че се случва в нашите граници, е нормално. Всичко това е насочено към подкопаването на с десетилетия създавания военен паритет“, убеден е Путин.

Той припомни, че „митичната иранска ядрена заплаха“, с която оправдаваха строителството на системите за ПРО вече не съществува, но „в Източна Европа продължават да създават обекти на противоракетната инфраструктура“. „Ние още тогава, когато се зароди тази идея, казвахме, че това е лъжа и просто предлог. Такава се и оказа всъщност“, каза руският президент.