Пулев:“Ако победя Владимир ще благодаря на Бог и моя баща“

„Ще проверя дали Владимир Кличко има „стъклена“ брадичка“, закани се Кубрат Пулев в обширно интервю за украинския вестник „Сегодня“. В него Кобрата разказа интересни неща около подготовката си, изрази увереност за предстоящия мач за световната титла в тежката категория на 15 ноември срещу Владимир и за пореден път изрази несъгласие с неравните условия, при които са поставени двамата по отношение на допинг пробите в навечерието на боксовия им двубой.

Българският претендент заяви, че за последния месец е бил проверяван три пъти за допинг, а от началото на годината шест. „Аз постоянно съобщавам на агенцията за своите премествания – в кой град съм, в кой хотел. Когато им написах, че пътувам от България при брат си в Германия, те ме чакаха още на летището. А Кличко дава проби само след мач“, сподели Пулев.

Кубрат е уверен, че боят ще мине по негов сценарий. Той казва, че с Кличко може спокойно да разговаря както на немски, така и на руски език. Като ученик имал четворка по руски. Разкрива, че сега обича да чете поучителни, философски книги. Прозвището Кобра е получил от татко си, но не се страхува от змии, защото обича животните. С любов и преклонение разказва за баща си Венко, които имал две страсти – бокса и книгите. „Ако победя Владимир ще благодаря на Бог и моя баща“, казва Пулев.