Приключи областният етап на „Пусть всегда будет солнце“ в Харманли

Имение на Хрушчови-Селезньови. Параден фасад

В Харманли се проведе областният етап на ІІІ Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. В него взеха участие над 150 деца и ученици от общините Димитровград, Свиленград, Симеоновград, Харманли и Хасково. Фестивалът има конкурсен характер. Всички изпълнители и ръководители получиха Похвален лист за успешно участие на Областния етап. Класираните в съответните възрастови групи, с награда Грамота, продължават да се състезават на Зонално ниво. Зоналният етап ще се проведе на 18 юни в Сливен.

Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили и Министерството на образованието и науката. Целите му са популяризиране на руската поезия, песен и танц, приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура и създаване на интерес към изучаване на руския език.

Със заповед на Министерството на образованието и науката, Фестивалът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности за учебната 2015 – 2016 г., направление „Изкуство“, като изява с национално значение.

https://www.youtube.com/watch?v=d2beQL_deKo