Пресслужбата на Порошенко обяви за прекратяването на огъня в Донбас

Пресслужбата на президента на Украйна Петро Порошенко след проведения телефонен разговор с президента на Русия Владимир Путин, обяви за постоянно прекратяване на огъня в Донбас, предаде RT.

По-рано стана известно, че президентът на Русия Владимир Путин по време на телефонния разговор с украинския президент Петро Порошенко обсъди първи стъпки по прекратяването на кръвопролитията в Източна Украйна.

 Президентите на Русия и Украйна са обсъдили най-належащите стъпки за прекратяване на кръвопролитията в Източна Украйна, съобщиха от Кремъл. Москва не разкри подробности за разговора между двамата лидери, но от думите на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков стана ясно, че гледните точки на Владимир Путин и Петро Порошенко относно възможните пътищата за изход от украинската криза в значителна степен съвпадат.

От своя страна, съобщавайки за телефонния разговор, пресслужбата на украинския президент посочи, че двамата президенти са се договорили за постоянно прекратяване на огъня в Донбас, като е било постигнато взаимно разбирателство относно пътищата, които ще спомогнат за установяването на мира.