През юни в Русия ще се проведе международен форум „Армия-2015“

Министерството на отбраната на Русия ще проведе международната изложба-форум на бойната техника и въоръжение „Армия-2015“ в базата на Конгресно-изложбения център на военно-патриотичния парк на културата и отдиха на ВС на РФ (Кубинка) от 16 до 19 юни 2015 г., съобщиха от Управлението на пресслужбата на отбранителното ведомство, предаде РИА Новости.

Поканите за участие в „Армия 2015“ вече са изпратени в редица държави, като точния брой и състав на участниците ще бъде обявен в началото на юни 2015 г.

„От 16 до 19 юни в базата на Конгресно-изложбения център на Военно-патриотичния парк на културата ще се проведе Международен военно-техническия форум „Армия-2015“. За първи път военното ведомство организира мероприятие от подобен мащаб: общата площ на изложбеното пространство ще бъде 5414 хектара“, се казва в съобщението.

В рамките на форум „Армия-2015“ посетителите ще могат да видят статична експозиция на новите модели въоръжение, военна и специална техника, както и средства за материално-техническо обезпечаване. Възможностите на експонатите ще бъдат демонстрирани на изпитателни трасета и площадки за бронирана техника и авиация, което ще позволи на потенциалните купувачи да оценят възможностите на техниката.

На изложбата Русия ще бъде представена от водещите предприятия от родния ОПК, научноизследователските институти, гражданските и военни висши учебни заведения.