Путин предложи да се насочат средства за развитието на масов спорт

На заседание на комисията по развитие на физическата култура и спорта, руският президент Владимир Путин нареди да се насочат спестените пари  от подготовката за Игрите в Сочи за развитието на масовия спорт.

„Във федералния бюджет за 2014  останаха средства, които бяха предвидени за  Игрите в Сочи, ние не използвахме всичките средства“,  каза държавният глава“.  Значителна печалба донесе ефективното управление на проекти на Олимпиадата и  Параолимпиадата“ .

Путин предложи да се използват тези средства за развитието на масовият спорт. Например,  реализация  в регионите на Федерацията  на такива движения  като „Готов съм за труд и отбрана“, „Спорт за всички “ също и подкрепа на масовата достъпност в спортните клубове .

Според Путин, „доказан добър стимул за развитието на масовия спорт са спортните състезания“. Президентът смята за  важни не само  големите световни форуми, но също така популярни в страната „Ски пистата на Русия „, “ Крос на нацията“.  Президентът обърна внимание на факта, че в подкрепа на такива дейности е насочено международното движение „Спорт за всички“ – проектът на Международния олимпийски комитет и Световният Съвет по  спорта към  ЮНЕСКО.

„Програмите  от това движение трябва да се приложат първоначално на общинско и регионално ниво, там да се създадат условия за развитие на социални инициативи“, каза Путин и възложи на Олимпийския комитет на Русия  и Министерството на спорта на Русия  да подготви съответните предложения.