Представителят на Русия за Европейския съюз: ЕС може да обяви новите санкции срещу Русия за невалидни на територията на общността

 Европейският съюз обмисля да обяви за недействащ на негова територия приетия от САЩ законопроект за разширяване на санкциите срещу Русия. Освен това се обмисля да се забрани финансирането на американски компании от европейските банки. Това заяви представителят на Русия за ЕС Владимир Чижов, цитиран от ТАСС и ИА Фокус
„Засега разговора се върти около потенциално доста сериозни мерки, като например да се обяви, че американският закон няма да действа на територията на ЕС. Втори обмислян ход е закриване на финансирането на американски компании през европейски банки“, заяви Чижов.
Той също така подчерта, че перспективата на двустранните отношения между общността и Русия зависи от реакцията на европейските страни на новите антируски санкции:
„Мога направо да кажа, че двустранните отношения между ЕС и Русия и вектора на нашето сътрудничество, зависят от това как ще реагират европейските страни на новите санкции“.