Предложиха на Порошенко да признае МВФ за терористична организация

На сайта на украинския президент Петро Порошенко се появи нова петиция, призоваваща да се признае Международният валутен фонд (МВФ) за терористична организация, предаде РИА Новости.

„Моля президента да признае официално Международния валутен фонд за терористична организация, всички, които си сътрудничат с него за терористи и накрая – да се озвучи стратегията на държавата“, се казва в текста на петицията.

Авторът на инициативата счита, че МВФ има непосредствено отношение към създалата се в Украйна икономическа ситуация, и налага връщането на кредити на фонда „чрез увеличаване на пенсионната възраст и връщането на печелившите украински предприятия под юрисдикцията на МВФ“. В петицията се отбелязва още, че фондът „изисква да се бюрократизира“ страната.

До украинския президент често пъти биват изпращани нееднозначни петиции. По-рано към Порошенко се обърнаха с молба да превърне Крим в остров, да прекръсти Украйна на Киевска Рус, да взима такси за преминаването на руски спътници, както и да плаща заплатите на гражданите с продукти на фабриката Roshen, припомня РИА Новости.

За да бъде приета за разглеждане от украинския президент предложената петиция трябва да събере не по-малко от 25 хил. подписа за срок от три месеца.