Появиха се първите снимки на Lada 4×4 Elbrus Edition

В интернет пространството се появиха първите реални снимки на новата версия на Lada Niva, пише fakti.bg.

Вариантът е наречен Elbrus Edition, а фотографиите бяха разпространени от портала Lada4x4.net.

Според изданието, преди пускането на новата модификация е била проведена експедиция до връх Елбрус, като пътешествениците от АвтоВАЗ са качили автомобила до 3 800 метра над морското равнище.

Лада

Съдейки по снимките, както и по наличната към момента информация, Lada Niva Elbrus Edition не представлява сериозен рестайлинг, а е фейслифт на добре познатата ни Lada 4×4 или известна още като Niva. Разликите спрямо стандартната версия са минимални и засягат само екстериорната и интериорна част на всъдехода.

Специалната версия се отличава по стикерите Elbrus Edition, залепени в долната част на задните колонки, както и по двата ексклузивни за модела цвята. Те са червен металик и маслинов.

16-цоловите лети джанти, заимствани от версията Urban също са новост. В салона промените се заключават до нова тапицерия на седалките, налична само за Elbrus Edition.

Лада 4х4

В списъка със стандартно оборудване са включени екстри като допълнителни дневни светлини, система ISOFIX за закрепване на детско столче, както и хидроусилител на кормилното управление. Цената на Lada 4×4 Elbrus Edition в металиковото изпълнение е 6 650 евро, а „маслиновата“ Niva е с 50 евро по-евтина. Продажбите ще стартират още от това лято.