Почина виден депутат от Държавната дума на Русия

Почина депутатът от Държавната Дума на Русия, завеждащ Катедрата по акушерство и гинекология в сибирския държавен медицински университет и доктор на медицинските науки Ирина Евтушенко.

Евтушенко, която навърши 60 години през юли, си отиде след тежко боледуване.

„Тя вземаше активно участие в обществения живот, занимаваше се с наука, като ръководител на Катедрата по акушерство и гинекология, има направени много презентации на научни студентски конференции”, се казва в съобщение, пише Life.ru, цитирана от петел.бг

Както бе отбелязано, от 1998 г. насам Ирина Евтушенко е председател на Обществото по акушерство и гинеколози в Томск. Под нейното ръководство служители на Департамента по акушерство и гинекология са разработили и въвели редица практики в здравеопазването на Томска област и ендоскопски методи за диагностика и лечение на гинекологични заболявания.

От 2016 г. професор Ирина Евтушенко е член на Държавната Дума на VII руски парламент. Била е член на комисията по международни въпроси на Държавната дума.

„За ученици, колеги и пациенти Ирина Евтушенко ще остане завинаги в сърцата им като учител, блестящ лекар, учен и педагог”, се казва още в съобщението по повод кончината на Евтушенко.

Превод: Петел