Посланикът ни в Москва: “Общите исторически, духовни и религиозни корени на България и Русия винаги ще останат живи и силни”

В Централния музей на въоръжените сили на Русия в Москва се състоя тържествена церемония по излагането в експозицията на музея на подарения от България бюст на генерал Михаил Скобелев, съобщиха от посолството в Москва

Бюстът е дарен от град Плевен и от днес е изложен пред руската публика със съдействието на българското посолство в Москва.

В словото си на церемонията българският посланик г-н Бойко Коцев подчерта, че събитието още веднъж свидетелства за многовековната дружба между българския и руския народи, скрепена с пролятата кръв на българските опълченци и руски войници по време на Руско-турската война.

“Уверен съм, че общите исторически, духовни и религиозни корени на България и Русия винаги ще останат живи и силни”, заяви посланик Коцев.

Бюстът на генерал Скобелев е разположен в музейната зала, посветена на Руско-турската освободителна война. Той е част от експозицията, посветена на генерал Скобелев и неговото дело.

На тържествената церемония присъства делегация от град Плевен, водена от кмета на града Димитър Стойков, както и високопоставени представители на руското Министерство на отбраната, на московските общински власти, на Съюза на приятелите на България.