Порошенко отиде при Обама с измачкан костюм и мръсни обувки

Украинският президент Петро Порошенко се появи на срещата с американския си колега Барак Обама миналата седмица в измачкан костюм и мръсни обувки, предаде телевизия „Звезда“.

Снимката, на която двамата президенти се здрависват, е публикувана на официалния сайт на украинския лидер. На фотографията ясно се вижда, че панталонът и сакото на Порошенко са измачкани, а обувките му, за разлика от тези на Обама, отдавна не са почиствани и са покрити с прах.

Порошенко и Обама

Гафът на украинския президент не остава незабелязан в социалните мрежи. Порталът „Русская весна“ цитира някои от най-забавните коментари на интернет потребителите по случая.

„Срамота, изгладете му сакото във Фотошоп. Както си е спал пиян, така е отишъл на среща!“, пише един от коментиралите.

„И обувките не е грях да се почистят“, пише друг.

Порошенко и Обама се срещнаха вечерта на 1 април във Вашингтон по време на срещата на върха по въпросите за ядрената сигурност. На сайта на украинския лидер се отбелязва, че държавните глави са обсъдили ситуацията в Донбас и Крим и „са координирали усилията за пълното изпълняване от страна на Русия на Минските споразумения“. На срещата стопанинът на Белия дом е потвърдил готовността на страната да предостави третия транш от кредитните гаранции за 1 млрд. след края на процеса по сформиране на правителство в Украйна.

Измачканият костюм на Порошенко не за първи път е обект на присмех и коментари в социалните мрежи. Украинският лидер се появил в същия неугледен вид по време на посещението си в Холандия през ноември миналата година, припомня Lenta.ru.

Порошенко в Холандия

Наскоро шеговити подмятания и коментари предизвика и странният вид на друг украински политик – губернаторът на Одеса Михаил Саакашвили. Неотдавна той се появи с крачол на панталона, пъхнат в чорапа по време на Антикорупционния форум в Днепропетровск.

Саакашвили