Порошенко и Байдън координираха действията си за изборите в Донбас

Украинският президент Петро Порошенко и вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън на среща в Давос координираха действията си за активизирането на политическия процес в рамките на Минските споразумения, включително и за изборите в неконтролираните от Киев територии в Донбас, съобщиха на сайта на украинския държавен глава, предаде РИА Новости.

Порошенко и Байдън се срещнали на Световния икономически форум в Давос.

Отбелязва се, че страните са координирали действията по въпросите за „подготовката на модалността на изборите“ по украинското законодателство „с широкото участие на международни наблюдатели“.

„Ние стигнахме до общия извод, че алтернативи на Минския процес не съществуват… Договорихме се за координирани действия, които да гарантират прекратяването на огъня, обстрелите и безпрепятствения достъп на представителите на Специалната мониторингова мисия на ОССЕ в местата за съхраняване на тежкото оръжие и границата. Договорихме се за координиране на действията за активизиране на освобождаването на украинските заложници“, цитират на сайта думите на украинския президент.