Порошенко: алтернативите на Минск са военно решение или нападение срещу РФ

Украинският президент Петро Порошенко заяви в неделя (23 октомври), че при отказ от минските споразумения остават само два варианта за развитие на събитията: „военно решение на конфликта и открито настъпление срещу Русия“, предаде Рамблер.

„Този, който предлага да се отмени „Минск“, трябва да предложи алтернатива. Алтернативите са две: военно решение на конфликта и открито настъпление срещу Русия“, каза Порошенко и помоли критиците на минските споразумения да „сравнят военните бюджети и възможностите“ и да „поемат отговорността за бъдещите жертви“.

Украинският президент подчерта, че за момента минските споразумения остават „единственият път към мира“. Той отбеляза още, че ако Украйна се откаже от тях, страните от Запада ще трябва да свалят санкциите срещу Русия.

Руският сенатор Алексей Пушков в понеделник коментира вариантите, изложени от Порошенко, като ги определи като „фалшиви“.

Порошенко обозначил две альтернативы Минским соглашениям: военное решение и наступление на Россию. На деле обе альтернативы ложные: их нет.

 

„Порошенко обозначи две алтернативи на минските споразумения: военно решение и настъпление срещу Русия. На практика и двете алтернативи са фалшиви: те не съществуват“, написа Пушков на страницата си в Twitter.