Помощ с лекарства за ранените герои

Във вторник, 15 декември, представители на Съюза на Доброволците от Донбас предадоха медикаменти за двама ранени бойци, които се лекуват в рехабилитационен център в Московска област.

Единият от бойците е доброволец с позивната «Поляна». В Донбас боецът е дошъл от родния си град Сочи, участвал е в събитията през януари и февруари 2015 година в състава на първа интербригада «Пятнашка». «Защитавахме Дебалцево, попаднахме под картечен огън, – разказа «Поляна» за деня, когато е бил ранен. – Куршумът ме уцели в горната част на бедрото, повреден е нерв. Прогнозата на лекарите за сега не е ясна. Всичко зависи от това, дали нервът ще се възстанови. Може би ще ме оперират през февруари. Засега ще се лекувам, нагласата ми е положителна, всичко ще е наред».

Приятелят на «Поляна», опълченец с позивната «Ермак», също е бил ранен по време на сблъсъците с вражеските батальони при Дебалцево. Ермак е от Донецк. Участвал е в бойните действия в състава на Казашката сотня. . по време на един от боевете Ермак бил ранен и дясната бедрена кост била счупена. «Седалищният нерв беше изцяло прекъснат… Момчетата ме измъкнаха, помогнаха ми, не ме оставиха. Лекарите ме оставиха веднага. Вече тук, в Москва, ми направиха три операции. Дълго ще чакам пълно възстановяване. Глезенната става виси, изобщо не я усещам. Нервът е прекъснат през последните седем месеца.», – сподели опълченеца.

Пресслужба

на Съюза на Доброволците от Донбас