Пол Крейг Робъртс: Западът премълчава реалните планове на Вашингтон срещу Русия

Западната общественост не знае за това, но фактът си остава факт – Вашингтон и неговите европейски васали заявяват на Русия, че се готвят за нападение. Ерик Зюс (американски разследващ историк и популярен в САЩ автор) съобщи за изтичане на информация в немски вестник, за решението на Бундесвера да обяви Русия за враг на Германия. Според тази интерпретация някои руски политици едва ли не използват военните бази на НАТО, които Вашингтон строи около руските граници.

Вашингтон може би разполага своите военни бази, за да окаже натиск върху президента Путин и да отслаби позициите на Русия срещу едностранните действия на Вашингтон. И все пак, това напомня за откровението в някои изказвания на руски политици като Владимир Жириновски за хитлеристките войски на границата със СССР през 1941 г.

Жириновски е основател и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия и зам.-председател на руския парламент. В дебат с редактора на един немски вестник Жириновски заяви, что ако немските войски отново се окажат на границата с Русия и нанесат удар, Русия ще отговори и тогава няма да остане нищо: нито немски войски, нито войски на НАТО.

„Колкото повече войски на НАТО се окажат на ваша територия, толкова по-бързо ще умрете. До последния човек. Разкарайте НАТО от своята територия!“

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров изрази разочарованието си от позицията на Вашингтон да използва груба сила и принуда вместо дипломация. А Вашингтон се опитва съвсем неразумно да убеди Русия във факта, че дипломацията води до задънена улица. Защото, когато руснаците стигнат до този извод, силата ще се конфронтира със сила.

На практика Жириновски вече е стигнал до този извод. Възможно е същото да е сторил и Владимир Путин. Неотдавна той остро осъди западните журналисти за тяхната роля в разпалването на ядрената война: Той даде ясно да се разбере, че Русия не смята да се примирява с американските военни бази в Полша и Румъния. И той съобщи това на Вашингтон и идиотските власти в Полша и Румъния. Но, както отбеляза Путин, „те не са го чули“.

Неспособността им да чуят тези обръщения означава, че високомерието прави Вашингтон прекалено глупав, за да се отнесе сериозно към предупрежденията на Путин. И ако Вашингтон не промени позицията си, той ще провокира изпреварващ удар, за което и Жириновски предупреди немския редактор.

Американците са длъжни да се събудат и да осъзнаят в каква опасна ситуация се намират. Създадена от Вашингтон. Въпреки че се съмнявам, че са в състояние да осъзнаят цялата опасност на положението.

Повечето войни започват без знанието на обществеността. И всичко става известно едва тогава, когато войната е започнала. Основната задача на американското левичарство е да заплашва консерваторите, че страната ще загуби своите идеи и ще пропадне в морален смисъл. Основната функция на консерваторите е да създават атмосфера на страх и истерия, в която като плашило служат руснаците, имигрантите и мюсюлманите. И няма никакви признаци за това, че Конгресът усеща приближаването на Армагедона, тъй като средствата за масова информация са пълни единствено с пропаганда.

Аз, а и не само аз – се опитвам да предупредя обществото за надигащата се реална опасност и заплахата, с която ние неизбежно ще се сблъскаме, но нашите гласове не прозвучат достатъчно силно. Дори гласът на Владимир Путин не е достатъчно силен.

Изглежда, че и Западът нищо не чува, поне докато „от немските войски и войските на НАТО не остане и следа“, а заедно с тях и от Полша, и Румъния, и от всички нас.

Визитка

Пол Крейг Робъртс е роден на 3 април 1939 г. в Атланта, щата Джорджия. През 1981-1982 г. служи като помощник-министър на финансите в администрацията на Роналд Рейгън. В това си качество е смятан за един от бащите на Рейгъномиката.

Яростен противник е на изнасянето на работни места извън САЩ заради евтината работна ръка.

Робъртс е противник на водената от президентите Джордж Буш-младши и Барак Обама война срещу терора, тъй като според него тя е само средство за ограничаване на конституционните права на американците.

Критикува и Израел, че е „превърнал ивицата Газа в най-големия концентрационен лагер в света“.

От 1981 до 1982 г. заема поста помощник-секретар на Министерството на финансите на САЩ. Президентът Рейгън му дава сериозна роля в изготвянето на най-значителния данъчен закон в историята на САЩ. Промените в него довеждат до невиждан бум и ръст на американската икономика.

Автор и съавтор е на 12 книги, както и на много публикации в престижни издания през годините. Негови материали са публикувани в едни от най-авторитетните вестници и списания в цял свят.

Източник: Епицентър.бг