Позиция на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“

По повод на натиска върху Президента Румен Радев да наложи вето върху Закона за забрана на ЛГБТИ пропагандата в училище.

След като българският парламент прие поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, което забранява ЛГБТИ пропагандата, в либералните медии се изля лавина от гневни квалификации, настояващи Президентът да наложи вето върху този Закон.
Към тях се присъедини и комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О’Флахърти. Ето неговата реакция: „Дълбоко съм обезпокоен от неотдавнашния Закон, приет от българския Парламент за забрана на така наречената ЛГБТИ „пропаганда“ в училищата. Призовавам Президента Радев да не го подписва. Властите трябва да се справят с дискриминацията и враждебната реторика срещу ЛГБТИ хората, включително в навечерието на изборите“.

Целият този поход срещу традиционните ценности е изтъкан от лъжи. Законът учел „ децата ни да се отвращават от всеки, който е различен“; „Това е лов на вещици“; „Днес забраняват нестандартната любов, утре ще забранят стандартната“; „ЛГБТИ учители и ученици ще са мишени на тормоз“ и прочие и прочие.

Ние, членовете на ППВО, искрено и категорично привързани към отстояването на традиционните ценности и категорично против пропагандата в училище на сексуалната ориентация, различна от биологичната, се присъединяваме към следната позиция:
„Никой не преследва ученици, никой не преследва учители. Никой не дискриминира никого на основание неговата различност или дори странност. Обект на промените в закона са лакомите НПО, които печелят финансиране за производство на агитационни материали, за провеждането на специални „просветителски“ курсове – тарикати, намерили начин да застанат на някой паричен поток, а не идеалисти за каквито вече дори не си правят труда да се представят. (Иван Стамболов – Сула, цит. по „Гласове“)“.

Призоваваме президента да не се поддава на този ляволиберален натиск. Призоваваме всички обществени субекти, уважаващи традиционните ценности, да подкрепят закона.

error: Съдържанието ни е авторско!