Плевнелиев не спомена руските воини в Руско-турската война. Нарече ги „и други“

Президентът Росен Плевнелиев, известен като „ирландската пастирка“, и когото във Фейсбук свободно наричат „естествения идиот“, в речта си, прочетена, естествено, от листче на тържествената заря проверка по случай Трети март, заяви:

В този ден сме обeдинени в своята признателност и почит към хилядите воини – румънци, финландци, украинци, литовци и други воини, загинали в освободителната Руско-турско война. Подвигът им няма да бъде забравен и българския народ винаги ще се прекланя пред тяхната саможертва”.
Плевнелиев не спомена, че трябва да се отдаде почит към воините „руснаци“ и ги нарече „и други“. Президентът заяви още и че България се била освободила не от турско робство или османско владичество, а от „вековно забвение“. Преди това пък Бойко Борисов рече, че сме били освободени от „чуждо управление“.
Човечето, което Бойко Методиев Борисов и партията му ГЕРБ натътрузи на българския народ, наречено президент, пренаписва историята така, както е изгодно на чуждите му чорбаджии. И понеже се хили обикновено като улаво, непрекъснато се взира в някакво листче. Тоя път не се хилеше, а напрегнато се взираше като ученик от помощно училище.
Не само потрес е това ухилено човече. Срам е. ПОЗОРНИЯТ СРАМ ПЛЕВНЕЛИЕВ!

Afera.bg