Песков: Световните лидери започнаха да свикват с това, че Русия отстоява твърдо интересите си

По време на управлението на Владимир Путин в Русия в света се появиха световни лидери, които свикнаха с твърдото отстояване от страна на Москва на националните й интереси.

Такова мнение изрази прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков на „кръгла маса“ в ТАСС, посветена на 15-тата година, през която Путин е на власт.

„За 15 години израсна поколение от млади хора, които не знаят какво е това край на Съветския Съюз през 1970-1980 г., не знаят какво е ужасът на 90-те и които израснаха като поколение на Путин“, отбеляза Песков. Според него, „болшинството от тези млади хора ще намерят своето приложение в Русия – те знаят какво да правят, готови са да работят и ще се обединят около Путин“. „Това показва статистиката“, добави представителят на Кремъл.

Според Песков, „едновременно с това в света се е формирал клуб от световни лидери, които също не знаят какво е това Русия без Путин, и които са започнали да свикват с това, че Русия твърдо отстоява своите интереси, започват да разбират, че Русия ще продължава да го прави начело с Путин“.

„Самият Путин има по всички данни абсолютно стабилна и пълна основа, необходима за продължаването на всичките му начинания, може би, за компенсация на това, което не е било изпълнено изцяло. Голяма част от хората подкрепят нашия президент за това“, заяви прессекретарят на руския държавен глава.

Путин никога не се е страхувал да поеме отговорност и се старае да не изпуска възможностите, които му се предоставят.

„Тази отговорност, от която Путин никога не се бои и прекрасната възможност, която той също никога не е пропускал“, каза Песков.

Прессекретарят на руския президент отбеляза, че Путин усеща върху себе си огромната отговорност за ситуацията в страната, защото „хората му се доверяват, и по време на криза те още повече се обединяват“. „Именно с Путин, е не с някой друг, хората свързват своите надежди и готовност да работят за справянето със ситуацията“, каза още Песков.