Песков: Путин и Ердоган ще обсъдят възобновяването на отношенията и ситуацията в Сирия

Въпросът за възобновяването на двустранните отношения и ситуацията в Сирия ще бъдат двете основни теми, които ще бъдат обсъдени на срещата между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

„Предстои сериозен обмен на мнения относно това как, с какви темпове и в каква последователност ще се работи за възстановяването на нашите отношения. Има текущи въпроси, свързани с икономическата дейност, разбира се, може смело да прогнозираме, че подобен обмен на мнения ще се състои и по регионалните проблеми, включително и за Сирия“, каза Песков.

По думите му, дневният ред на срещата лесно може да се прогнозира. „Знаете, че преди известния инцидент – трагедията с руския самолет (Су-24) – Русия и Турция бяха обединени от близки партньорски отношения. Работеше се по цял комплекс от теми в търговско-икономически и инвестиционен план. Поддържахме и много наситен политически диалог“, добави говорителят на руския президент.