Песков: Путин засега не е решил дали ще се кандидатира за нов мандат през 2018 г.

Руският президент Владимир Путин засега не е решил дали ще се кандидатира за нов президентски мандат на изборите през 2018 г. Това заяви пред журналисти прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„Решение за президентските избори през 2018 г. е рано да се приема от когото и да било. Трябва усилено да се работи в интерес на гражданите на Руската федерация, а според резултатите и настроенията в обществото може да се направи избор кой да се яви на изборите през 2018 г.“, каза Путин.

„У нас не е прието да се говори за изборите две години предварително, дори без да знаем има ли Путин намерение да се кандидатира или не – така или иначе във всеки случай вече започна априори такава клеветническа кампания срещу него“, каза Песков, отговаряйки на въпрос на ТАСС и коментирайки прозвучалите във Вашингтон обвинения срещу Путин. „Но това, разбира се, в никакъв случай не означава, че някакви решения са взети от президента (по повод на изборите – бел. ТАСС)“, добави Песков.

„Правилно разбрахте“, отговори той на уточняващия въпрос, означава ли това, че Путин все още не е решил дали ще се кандидатира на изборите през 2018 г. „Засега не е и необходимо да се взима такова решение, защото е твърде рано“, поясни представителят на Кремъл. По думите му това решение ще бъде прието „когато започне предизборната кампания“.