Песков: няма шанс за сделка със САЩ за Крим

Русия няма намерение да сключва каквато и да е сделка за Крим срещу отмяна на западните санкции. Провеждането на втори референдум на полуострова също е забранено. Това заяви в четвъртък (16 март) говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА „Новости“.

„За това не може да става и дума“, заяви Песков в отговор на журналистически въпрос за евентуално сделка със САЩ за Крим.

Междувременно проучване, проведено от Sputnik.Мнения показа, че над една-трета от германците (36%) и италианците (34%) смятат Крим за част от Русия. На същото мнение са и около една четвърт от британците (26%) и американците (23%) и една пета от французите, съобщи РИА „Новости“.

Като цяло броят на анкетираните, убедени в принадлежността на Крим към Русия, е почти равен на броя на онези, които поддържат противоположното мнение. Единствено във Франция са повече хората, които не смятат полуострова за руска територия.

Проучването е проведено от 16 до 22 февруари от международната изследователска компания TNS Global. В него са участвали 5138 души.