Песков: В чуждите медии се появи много изкривена информация за операцията на РФ в Сирия

Кремъл призовава към това обществеността да се отнася много внимателно към цялата информация, отнасяща се до темата за използването на Въоръжените сили на Русия в Сирия, тъй като информационният поток е залят от невярна и изкривена информация, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

„В момента трябва много внимателно да се отнасяте към всички съобщения – съществува изключително много невярна и изкривена информация. Затова сега е необходимо да бъдат открити механизми за информационна координация, за която многократно е заявявал руският президент. Тези механизми работят. Не трябва да ставаме жертви на тази изкривена информация“, каза Песков.

Отговаряйки на молба да коментира появилите се в медиите съобщения за това, че постоянният представител на Саудитска Арабия в ООН Абдала ал Муалими е заявил, че неговата страна е обезпокоена от действията на Русия в Сирия, Песков отбеляза, че в медиите не се посочват потвърдени цитати.

„Аз не открих засега искания, не открих думите му. Видях информацията в медиите и започнах да търся изявлението му, но не открих такова. Нито една медия не привежда цитати, затова засега няма да отговоря“, каза той.

Отговаряйки на въпрос, колко дълго ще продължи операцията на РФ в Сирия, Песков заяви: „Искам да обърна вниманието ви към думите на руския президент – за времето на настъпателната операция на сирийските въоръжени сили. Тук е важно да се запомни, че това е операция за подкрепа на сирийските въоръжени сили в борбата срещу ИДИЛ и другите екстремистки групировки“.