Парламентът на Съюза на народните републики прие Конституцията на Новорусия

Луганск. Парламентът на Съюза на народните републики (СНР) утвърди измененията в Конституцията на конфедеративната държава и прие редица важни закони и обръщения. Това съобщи на ИТАР-ТАСС председателят на парламента Олег Царьов.

«Състоя се второ пленарно заседание в парламента на Съюза на народните републики ДНР и ЛНР, в резултат на което, са приети измененията в Конституцията на СНР. Ние вече можем с пълно право, де юре, да наричаме нашата държава Новорусия. Това наименование е внесено в Конституцията. Нашият законодателен орган вече се нарича – парламент на Новорусия», съобщи Царьов.

«Надявам се, парламентът на Новорусия да стане площадка, на която народните републики ще намират консенсус, ще разработват и взимат общи решения. Стъпка по стъпка ние ще се движим към изграждане на една независима държава», добави той.

«Всички ние много добре разбираме, че две републики са много по-силни, отколкото всяка по отделно. Създавайки Новорусия като проект, приемайки Конституцията на държавата, ние сме готови да приемем всички останали републики от Югоизточна Украйна, а възможно и от Западна. В държавата Новорусия всички републики ще имат еднакви възможности за решаване на въпроси в областта на културата, езика и т. н. Всички те ще имат еднакво право на глас», добави в заключение главата на парламента на Новорусия.