Откриха телата на всички членове на екипажа на разбилия се в Иркутска област Ил-76

Спасители откриха телата на десетте членове на екипажа на катастрофиралия в петък самолет Ил-76 на руското министерство на извънредните ситуации (МИС), съобщи началникът на Сибирския регионален център на ведомството, предаде РИА Новости.

„По време на издирвателната операция, проведена на мястото на катастрофата, бяха открити телата на още двама членове на екипажа на Ил-76. По този начин са открити телата на всички загинали авиатори“, каза той на заседание на оперативния щаб на МИС.

Правителството в Иркутска област съобщи, че на мястото на катастрофата вече са започнали работа съдебно-медицински експерти. Планира се телата на загиналите да бъдат транспортирани в Иркутск, след което в Петербург.

В същото време междудържавният авиационен комитет (МАК) оповести основните версии за катастрофата на самолета. „Основните версии са свързани с човешкия фактор, изправността на техниката и влиянието на околната среда“, съобщи представителят на комитета Николай Якименко, цитиран от ТАСС.

Той заяви, че в близко време ще започне разшифроването на черните кутии на самолета, открити на мястото на катастрофата. „Огледът им показа, че те са били подложени на температурно въздействие, но състоянието им е удовлетворително“, уточни представителят на МАК.

На 1 юли самолет Ил-76 претърпя катастрофа в Иркутска област по време на гасене на горски пожари, застрашаващи разположените в близост населени места.