Опълченците в Новорусия отблъскват атаките на украинските военни

През изминалата нощ в Донецк  в резултат от взрива на сградата, където се намира щаба на самоотбраната на ДНР, бяха ранени няколко опълченеца, предаде РИА Новости.

„В понеделник късно вечерта избухна взрив около портала на сградата на СБУ. Най-вероятно е задействан радиоуправляем фугасен снаряд, поставен от една от диверсионните групи на противника. Трима опълченци са ранени”, съобщи представител на щаба.

До момента опълченците успяват да отблъснат атаките на украинските военни в различни райони на Новорусия.

В понеделник ожесточени сблъсъци възникнаха и в североизточната част на Шахтьорск, където от опълченците са унищожили най-малко три единици бронетехника на противника, минометет и самоходна артилерийска установка.

Опълченците край Дивитровка са били атакувани от украински военни, въоръжени с танкове.

„С противотанкови управляеми ракети бяха унищожени три танка и един БТР на противника. Към вечерта голяма част от бронетехниката на противника бе унищожена и изведена от строя“, се казва в съобщението на опълченците.

Неспокойна бе обстановката и в покрайнините на Донецк. Украинските военни се опитали да превземат районния център на с. Маринка и югозападната част на града. „Силите на Националната гвардия атакуваха няколко пъти позициите на опълченците. Атаките бяха отбити. Има жертви сред противника. Унищожени са два танка, един БМП, както и камион с боеприпаси“, заяви представител на опълчението, като отбеляза, че в момента военните се насочват към северните предградия на Донецк.

Опълченците са унищожили и склад за фосфорни боеприпаси на територията на Луганска област. „Унищожен е склад за фосфорни боеприпаси. Унищожени са танк и БТР. При взрива на склада бяха убити около 25 украински военни“, заяви още предтавителят на опълчението.