Опълченците атакуваха Националната гвардия край Краматорск

Представители на опълчението опровергаха съобщенията на украинските военни, че в хода на атаката край блокпоста на Националната гвардия между градовете Краматорск и Славянск в Донецка област са загинали 40 опълченеца. Това съобщи РИА Новости.

„Опълченците атакуваха позиции на Националната гвардия на Украйна между Краматорск и Славянск. Използвахме два бронетранспортьора.”, заяви представител на опълченците.

През нощта срещу вторник под прикритието на бронетранспортьорите, силите на опълчението проникнали в лагера на украинските военни и започнал бой.

Армията е използвала артилерията, разположена недалеч от град Карачун. Водачът на един от бронетранспортьорите е загинал и двама от опълченците са ранени. Те са успели да отстъпят в Славянск.
Представител на участниците в спецоперацията в Източна Украйна Владислав Селезньов заяви по-рано, че при атаката на блокпоста са загинали 40 опълченеца.

„Данните на ръководството на спецоперацията, както винаги, са преувеличени”, заяви пред РИА Новости представител на опълчението. „След боя в Красни Лиман те заявиха, че сред опълченците има 300 убити и 500 ранени. Ако това беше така, сега нямаше да има кой да отбранява Славянск. Аналогично е и днешното съобщение”, допълни още представителят на опълчението в Славянск.

На свой ред опълчението твърди, че от страна на Националната гвардия има 20 убити, като в същото време украинските военни уверяват, че няма нито един загинал войник от техните редици.