Опълчението няма да спазва примирието на Порошенко

Главнокомандващия на опълчението на Донецка народна република Игор Стрелков заяви, че опълченците няма да спазват примирието, обявено от президента Порошенко, като съобщи за последните събития в конфликтната зона, предаде РИА Новости.

„Във връзка с това, че командването на украинските военни така и не се опита да влезе в каквито и да било преговори с командването на опълчението на ДНР, обявеното от Порошенко едностранно примирие – няма да се спазва от опълченците. Бойните действия срещу украинските окупатори ще продължат докато украинските бойци не се изтеглят от територията на Новорусия.

В нощта на 21 – 22 юни, в района на градовете Славянск, Лисичанск, Северск, Краматорск, Дружовка и Константиновка бе запазено относително затишие. Около 23 часа на 21 юни имаше престрелка с използване на едрокалибрена картечница в района на Славянск. Рано сутринта на 22 юни подразделенията на опълченците нанесоха удари по позициите на противника разположен в планината Карачун, откъдето постоянно обстрелва града с миномети. В резултат на това бе ударена една минометна позиция и едно минометно гнездо.

Също така, в нощта подразделението на Константиновска рота на Краматорския батальон атакува разузнавателната група 24 на механизираната бригада на противника в района на блокпоста до населеното място Октябърски. В резултат на боя са убити 3 украински военни, от наша страна има 1 ранен опълченец с леки ранения. На останалите участъци отрядите на опълчението на ДНР продължиха да водят разузнавателни мисии и да укрепват позициите си, както и да попълват редиците си с непрекъснато идващи доброволци”, докладва Стрелков.