Оля Ал-Ахмед с награда от СБЖ за талантливото и правдиво отразяване на събитията и живота в Русия

Журналистката от в. „Стандарт” Оля Ал-Ахмед бе удостоена с награда от СБЖ за талантливото и правдиво отразяване на събитията и живота в Руската Федерация. Наградата й бе връчена днес, вместо на 3 март поради отсъствието й от страната.
По традиция в деня на националния ни празник председателят на Дружеството на училите и специализирали в Русия и страните от ОНД българи „Найден Геров“ и председател на СБЖ Снежана Тодорова връчи награди на изявени журналисти, писали за Русия. 
„В деня, когато отбелязваме годишнина от Освобождението на България от османско владичество и възстановяването на българската държавност връчваме грамоти на колеги, които обективно и талантливо са отразявали събитията и живота в РФ. Русия има скъпо място в сърцата ни. Пет години сме учили там и всеки от нас носи своята любов към страната, която ни е дала много“, заяви Снежана Тодорова.
Оля Ал-Ахмед е една от най-активните и обективни български журналисти, доказала професионализма си при отразяване  на събитията свързани в Русия, както политическите, така и културните. Журналистката е винаги на първа линия, когато става въпрос за руска тема. В сферата на политиката, образованието, пътеписите, културата и православието Оля Ал-Ахмед безспорно се откроява със завладяващото й перо. На пресконференциите тя атакува с неочаквани, задълбочени и интересни въпроси.
С грамоти още бяха отличени главният редактор на в. „Българско войнство“ Спирдон Спирдонов, главният редактор на сайта „Гласове“ Явор Дачков, Светлана Михова от в. „Дума“ и в. „Русия днес-Россия сегодня“, и доскорошният кореспондент на БНР в Русия Николай Кръстев.