Оливър Стоун разкритикува журналистката взела интервю на Путин

Това интервю демонстрира недостатъците на съвременната американска журналистика, лишена от внимание към детайла

Водещата на американския телеканал Ен Би Си Мегън Кели, която направи интервюто с руския държавен глава Владимир Путин, въобще не се бе подготвила както трябва. Такова мнение изрази американският кинорежисьор Оливър Стоун в сряда, пише nbox.bg

Както предаде самата телевизия Стоун е заявил, че „той (президентът на Русия) е познавал материята, а тя (Кели) – не”. По оценка на режисьора, водещата е „стреляла като картечница” и по този начин е демонстрирала недостатъците на съвременната американска журналистика, лишена от внимание към детайла.

„Мисля, че тя изглеждаше привлекателно и задаваше провокативни въпроси, но не беше способна да поддържа спор или да се противопостави, защото не беше наясно с много неща”, отбеляза Стоун.

Стоун визира интервюто на американската журналистка, което бе излъчено в неделя. В него Путин засегна въпроси за руско-американските отношения и отговори на въпроси, свързани със съмненията, ширещи се в САЩ, за руска намеса в американските президентски избори. Предаването, в което бе излъчено интервюто беляза рекорден рейтинг за медията от март насам с 6.1 млн. зрители.

Припомняме, че самият Стоун проведе серия от интервюта с руския държавен глава, които обедини в четиричасовия документален филм „Интервю с Путин“. Той ще бъде показан в САЩ в периода 12-15 юни по кабелната телевизия „Шоутайм“, която е част от медийната група CBS – една от най-големите в САЩ. Фрагменти от него обаче вече изтекоха и стана ясно, че освен разговори за взаимоотношенията между САЩ и Русия, продукцията показва как Путин тренира на кростренажор, как играе хокей и храни с моркови собствения си кон, кръстен на името на холандския физик Йоханес Дидерик ван дер Ваалс.