Обновеният ансамбъл „Александров“ излезе за първи път на сцена (ВИДЕО)

Обновеният състав на Академичния ансамбъл за песни и пляски „Александров“ излезе за първи път на сцената на Централния академичен театър на руската армия, съобщи РИА „Новости“

„Днес на тази сцена ще се състои първото изпълнение на обновения състав на Академичния ансамбъл за песни и пляски на Руската армия „Александров“. Трагедията на 25 декември отне живота на много от нашите приятели. Спомняме си за тях и ги обичаме. Те завинаги ще останат в сърцата на колектива. Но животът продължава. Ние имаме дълг към тях – да съхраним уникалния ни ансамбъл“, каза при откриването на концерта заместник-министърът на отбраната Николай Панков.

Той разказа, че възстановяването на ансамбъла в най-кратки срокове се е превърнало в първостепенна задача за министерството на отбраната. „За кратко време беше свършена колосална работа, резултатът от която ви предстои да видите. „Александровци“ са въодушевявали хората в най-критични ситуации. Получавали са аплодисменти от жителите на над 70 страни по света“, подчерта зам.-министърът.

Той сподели, че новите артисти са избрани сред най-добрите, а основен критерий при подбора на певците са били не само превъзходните им гласови данни, но и безрезервното им желание да служат на своята родина.

В програмата на първия концерт бяха включени традиционните за ансамбъла изпълнения на „Калинка“, „Александровска песен“, „Смуглянка“, „Жерави“, „Несъкрушимата и легендарната“ и др.

Оттук нататък на ансамбъла му предстои плътен концертен график. На 23 февруари артистите ще участват в концерта за Деня на защитника но Отечеството в Кремълския дворец, а на 24 февруари – в церемонията по откриването на III Зимни международни военни игри в Сочи.

Източник: Руски дневник